[ZAMKNIĘTE]  Lagi bedwars
Napisał(a): Blackuss2K19


Oceń wątek
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


8 posts in this topic
Blackuss2K19
Mało rozmowny
*


Zarejestrowany

0
22 posts 13 threads Dołączył: Aug 2019
22.08.2020, 14:24 -
#1
Na lobby bedwarsów są takie lagi że się wejść nie da na arenę.
Każdy piszę że ma takie lagi podczas gry na arenie nie ma wogóle lagów.
mrozon
Pʀᴢʏᴊᴀᴄɪᴇʟ
*


Zarejestrowany

10
313 posts 15 threads Dołączył: Oct 2017
22.08.2020, 15:45 -
#2
zły dział, administracja o tym wie, ale myslisz ze sobie pstrykną i będzie po lagach? Odpowiedz brzmi nie.
Musza pierw znaleźć źródło tych lagow, potem znaleźć rozwiązanie i wdrążyć je, co jest strasznie czasochlonne
zostaw reputke mordo, odwdzięczę się
Issei
Nowy
*


Zarejestrowany

2
9 posts 0 threads Dołączył: Aug 2020
22.08.2020, 17:04 -
#3
(22.08.2020, 15:45)mrozon napisał(a): zły dział, administracja o tym wie, ale myslisz ze sobie pstrykną i będzie po lagach? Odpowiedz brzmi nie.
Musza pierw znaleźć źródło tych lagow, potem znaleźć rozwiązanie i wdrążyć je, co jest strasznie czasochlonne

wina leży po stronie źle skonfigurowanych pluginów lub za małej ilości pamięci ram przypisanej do serwera minecraft, administracja zapewne dobrze o tym wie lecz nie chce im się za to wsiąść, to tylko 1 wymówka spośród można takich akcji (bez obrazy dla nikogo). Więc proszę cię pomyśl zanim napiszesz bez użyteczną odpowiedz.

(22.08.2020, 17:04)Issei napisał(a):
(22.08.2020, 15:45)mrozon napisał(a): zły dział, administracja o tym wie, ale myslisz ze sobie pstrykną i będzie po lagach? Odpowiedz brzmi nie.
Musza pierw znaleźć źródło tych lagow, potem znaleźć rozwiązanie i wdrążyć je, co jest strasznie czasochlonne

wina leży po stronie źle skonfigurowanych pluginów lub za małej ilości pamięci ram przypisanej do serwera minecraft minecraft, administracja zapewne dobrze o tym wie lecz nie chce im się za to wsiąść, to tylko 1 wymówka spośród można takich akcji (bez obrazy dla nikogo). Więc proszę cię pomyśl zanim napiszesz bez użyteczną odpowiedz.

Proponował bym dopisać ciutkę  więcej  pamięci ram do serwera minecraft albo przyjrzeć się uważniej pluginą i wgrać nowsze wersje lub kompatybilne ze sobą pluginy.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.08.2020, 17:06 przez Issei.
mrozon
Pʀᴢʏᴊᴀᴄɪᴇʟ
*


Zarejestrowany

10
313 posts 15 threads Dołączył: Oct 2017
22.08.2020, 17:17 -
#4
tia, ale odszukanie się błędu w pluginie jest czasochłonne, co do ramu, gdyby było go zbyt mało przypisane cały serwer miałby lagi, a nie tylko jeden tryb
zostaw reputke mordo, odwdzięczę się
Nie_Ma_Problemu
fresh victims for the evergroving army


Zbanowany

43 posts 1 threads Dołączył: Jan 2020
22.08.2020, 18:27 -
#5
(22.08.2020, 14:24)Blackuss2K19 napisał(a): Na lobby bedwarsów są takie lagi że się wejść nie da na arenę.
Każdy piszę że ma takie lagi podczas gry na arenie nie ma wogóle lagów.

hmm, a może wina leży w zbyt małej ilości TPS, aczkolwiek zgadzam się że może być to wina pluginów bądź, ale wątpię by wina leżała po stronie zbyt małej ilości ramu
Issei
Nowy
*


Zarejestrowany

2
9 posts 0 threads Dołączył: Aug 2020
22.08.2020, 19:28 -
#6
(22.08.2020, 17:17)mrozon napisał(a): tia, ale odszukanie się błędu w pluginie jest czasochłonne, co do ramu, gdyby było go zbyt mało przypisane cały serwer miałby lagi, a nie tylko jeden tryb

każdy tryb ma osobną konsole co oznacza że funkcjonuje jako osobny serwer z 1 różnicą, na serwerze minecraft jest wgrany silnik bungeecord co pozwala podpinać każdy pod serwer do głównego serwera minecraft (w tym wypadku hubu/lobby). W tym przypadku nie ma mowy żeby pozostałe serwery lagowały przez ten 1 konkretny serwer, tak samo jest z arenkami nie lagują ponieważ są osobnym pod serwerem (każda arena ma własny serwer i własną konsole). Więc jest możliwa małą ilość ramu.
FeZziak
Lmao
*


Zarejestrowany

7
89 posts 13 threads Dołączył: Mar 2019
22.08.2020, 22:32 -
#7
(22.08.2020, 14:24)Blackuss2K19 napisał(a): Na lobby bedwarsów są takie lagi że się wejść nie da na arenę.
Każdy piszę że ma takie lagi podczas gry na arenie nie ma wogóle lagów.

Osobiście nie gram już na tym serverze aczkolwiek wypowiem się. Od osób które znam i tam grają dalej dostaje różne informacje typu "tpsy sa na poziomie 0.014 na bed wars", "20 minut wbijałem na arenę". Wystarczyło by trochę nad tym posiedzieć i to ogarnąć (Sama chęć). Odbiegając od tematu jak dobrze pamiętam za czasów X Administratora był problem z anty cheatem i został wyłączony wtedy został dodany TYMCZASOWY anty cheat który nie był za dobry, nadal jest używany. Mówię o tym bo dostałem filmik od znajomego jak cheater lata po całej arenie bw i niszczy łóżka każdemu krótko mówiąc xD. Długo by tu się rozpisywać ale to rzeczy do poprawy :Shadow Bloki przy budowaniu mostu,Puste hity, Lagi,bugi z /rejoin, kopiowanie itemow, brak zapowiadanej topki(chyba), brak turniejów pvp zapowiadanych od adm (chyba że były) , brak jakikolwiek eventow na bw(chyba że były), bugi z cenzura (banowanie bez permisji graczy)pisałem o tym wam), bugi z zaliczaniem statystyk na bw, bugi z niszczeniem bloków na bw (po kilka razy np łóżko żeby zaliczyło ),bugi z drewnem (przerabianie drewna na kore i rozkopywanie bloków z areny)
W skrócie to największe błędy waszego servera (bw) 
Nie chce żeby ta wypowiedź została uznana za  "negatywna " 
Pozdrawiam
Maatev_
Zasłużony
**


Zasłużony

31
639 posts 20 threads Dołączył: Dec 2019
23.08.2020, 11:43 -
#8
Z tego co wiem jest to wina pluginu który teraz jest na bedWars, on po prostu sobie nie radzi - przynajmniej po rozmowie z Epi100plates to wywnioskowałem. Miał on stawiać bedwars od nowa ale jak wiemy odszedł z lecrafta. Pamięć RAM nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem, mogą przypisać trzy razy więcej pamięci i tak będą lagi
datura
Starszy Administrator
*****


Starszy Administrator

5
26 posts 0 threads Dołączył: Sep 2019
23.08.2020, 12:44 -
#9
kiedyś nie było lagów a teraz są bo zmieniono plugin na inny i jest on w dalszym ciągu rozwijany
nie brakuje ramu i CPU

[Obrazek: zamkniety.png]
Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.08.2020, 12:44 przez datura.




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości